El "ghetto" de Cal Sastre. Epíleg? (294)

Molts de versos ha escrit sobre aquest tema en Josep, però considerant-los un xic "impublicables", de moment es quedaran on son.

Finalment, es va executar la sentencia d'enderrocament parcial de l'Escola Sant Feliu, no sense dificultat. L'ajuntament ha estat un dels encausats i perjudicats per la mateixa. Un escrit sense signar a la revista local All i Oli nº32  (maig de 2004) va servir de queixa per haver tingut que arribar a tal final. Document de l'All i oli en pdf
En Josep, però no va estar d'acord amb tot el que allí es deia i va voler exercir el seu dret de replica. La publicació d'aquest, hores d'ara no s'ha produït. Ho fa des d'aquí, casa seva.

 

El dret de rèplica (294)

 

Fa un any que vaig entregar
a l'amic Josep Cortada
una rèplica firmada
que no se on va anar a parar.
L'"All i Oli" no ho publicà,
segons va dir la Victòria
no sap si es trobarà a Sòria
perquè ella no la va rebre
abans del mes del pessebre
si no em falla la memòria.

  

Ella rebé un duplicat
però crec que es perd de vista
quan replicà a la revista
a un "Parlem-ne" enverinat.
Jo soc el perjudicat
i em sento bastant ferit
perquè encara no ha sortit
el que no es diu d'una escola.
Quan serà, perquè el temps vola,
que sortirà el nostre escrit?
 

 

                            Josep Garí i Pons

                                 Febrer del 2005

 

 

Senyors de L'all i Oli:

He llegit el sorprenent article Enderroc parcial de l’Escola Sant Feliu de Cabrera”, i ens sorprèn perquè aquí tothom queda malament excepte –mira per on- l’Ajuntament, que és qui al cap i a la fi va donar el permís erroni, i fins i tot va allargar el procés intentant canviar les normes subsidiàries, maniobra que va ser desqualificada pel Tribunal Suprem. Ja sabem que no és responsabilitat de  l’actual Consistori, però per això mateix no entenem perquè ara us exculpeu de tot fent un judici de valor sobre les suposades autèntiques pretensions dels veïns, que al capdavall són uns particulars que tenen tot el dret a exercir la seva demanda de justícia (no entrem aquí en l’actuació de l’Escola).

Resulta estrany que el Sr. Alcalde es queixi, en una carta de les mostres d’incivisme d’alguns ciutadans i en canvi l’autor de l’article digui que ha qualificat  de “collonada”, la demanada (o baralla) dels veïns. Fora bo que tots, autoritats i ciutadans ens acostuméssim a respectar la llei, en les seves manifestacions gran o petites, i segurament tots aniríem millor.

Ah!: i no es tracta d’un plet entre el metge i el rector. Això resulta ofensiu pels veïns que signaren el plet: som majors d’edat.  Ens sentiríem compensats i d’ara en endavant tothom posi més cura en respectar les normes. També ens agradaria que hi hagués més diàleg, però sembla que això és utòpic.

Per acabar:  seria molt demanar que l’All i Oli tingués una adreça?

  

                                                                    Josep Garí Pons i Carme Lleixà Curto

      

----------------------------------------